Quantcast

Select Page

Otetul – 10 utilizari practice care nici nu-ti trec prin cap

Otetul – 10 utilizari practice care nici nu-ti trec prin cap

Bunica il folosea la limpezirea parului, la vopsitul oualor si al tesaturilor. E ieftin, la indemana și prietenos cu mediul inconjurator – de ce să nu-l folosesti și tu?

  1. Desfunda chiuveta! Scurgerea de la bucatarie e infundata cu grasimi si resturi de mancare? Inainte de a apela la solutii sofisticate și mai ales costisitoare, incearc-o p-asta: ½ pahar de otet + ½ pahar bicarbonat de sodiu in chiuveta plus apa in chiuveta cu dop. Amesteci bine scoti dopul si lasi sa se scurga.

chiuveta2. Curata urmele de lipici (banda adeziva) de pe mobile, faianta etc. Pulverizeaza otet alb si sterge urma cu o laveta sau hartie menajera

3. Indeparteaza mirosurile neplacute din cosul de gunoi: imbiba o felie de paine cu otet si pune-o pe fundul recipientului, unde o lasi peste noapte – pana a doua zi ai scapat de miros.

4. Curata covoarele, stofa de mobilier, hainele: foloseste o solutie de apa plus 1/3 otet si o lingurita de sare, in sticla cu pulverizator.

5. Elimină mirosurile neplacute din aer. Ai prajit ceapa sau peste si nu vrei sa afle si vecinii despre asta? Pune in zona poluanta olfactiv un pahar de otet de mere acoperit cu folie alimentara, in care ai facut 2-3 tăieturi cu cutitul.

Stiai ca?… un pic de otet in apa de flori le ajuta sa isi pastreze mai mult timp prospetimea in vaza?

6. Netezeste tricourile fara sa le mai calci! Pune tricoul umed pe umeraș (după ce l-ai scos din mașina de spălat) și pulverizează pe el o solutie din 1 parte otet si 3 parti apa. Lasă-l să se usuce și e gata călcat.

7. Indeparteaza mirosul de caine/pisica de pe mobilier (fotolii, canapea): puverizeaza otet pe locul preferat al pisicii – n-o să se mai așeze niciodata pe el, pisicile urasc mirosul de otet.

8. Un pic de otet in apa de la flori le pastreaza mai mult timp prospetimea.

9. Curata usor lentilele de ochelari (de soare/vedere), dandu-le claritate. Si sticla de la geamuri!

10. Otetul poate fi folosit cu succes la curatarea vaselor din Teflon, de pe care indeparteaza petele si mirosurile. Pentru asta, nu trebuie decat sa punem pahar de otet in vas (tigaie) si sa il aducem la fierbere, timp de 5 minute.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *