Quantcast

Select Page

Descoperă beneficiile apei sărate într-un sejur la Sovata

Descoperă beneficiile apei sărate într-un sejur la Sovata

Fie iarnă, vară, cald sau frig… îți place să călătorești? Să ai grijă de tine, de sănătatea ta fizică și psihică? Să descoperi locuri și oameni noi și să fii mereu în căutarea de soluții pentru bunăstarea ta generală?

Ești pe drumul cel bun!

Sănătatea vine din natură

La Sovata, tratamentele balneare pornesc de la sare și de la nămol; mai exact de la apa sărată, binefăcătoare a Lacului Ursu, singurul lac heliotermic din Europa.

Știai că apa, cât și nămolul din Lacul Ursu au concentrații foarte ridicate de sare? De aceea, efectele acestora asupra pielii sunt rapide, intense și de durată. Este vorba despre beneficii locale (mecanice, termice și chimice), dar și despre efecte la distanță: detoxifierea profundă a țesuturilor și a organelor interne. În plus, apa din lacul Ursu este bogată în minerale și vitamine. Simpla imersie în apa sărată a acestui lac poate ajuta în tratamentul multor afecțiuni.

Conținutul ridicat de sare conferă apei proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii pentru tratarea infecțiilor, a problemelor de mobilitate și a afecțiunilor respiratorii cu terapii prin inhalare. De asemenea, nămolul care este recoltat din Lacul Ursu, este renumit pentru tratarea afecțiunilor ginecologice la femei.

Unde poți beneficia de tratamente binefăcătoare?

La Ensana Hotels din Sovata, locul unde începe vindecarea ta! Aici găsești tratamente care au la bază resurse naturale. În bazele de tratament ale grupului hotelier Ensana, apa sărată este ingredientul principal, alături de nămol oferind multe beneficii pentru sănătate și soluții în tratamentul multor afecțiuni.

       „Experții medicali din baza noastră de tratament folosesc proprietățile vindecătoare ale acestor rezerve naturale pentru a trata o gamă largă de afecțiuni legate de mușchi, oase, organe, metabolism și piele. Tratamentele marca Ensana îi ajută pe cei care doresc să-și îmbunătățească starea de bine, dar și pe cei care caută să își amelioreze probleme de sănătate, de mobilitate, sau fertilitate. În plus, oaspeții noștri trebuie să știe că toate pachetele de tratament includ vizita medicală la fața locului.”, explică dr. Fülöp Nagy Jeremiás Cristina, medic balneolog în cadrul Ensana Health Spa Hotels Sovata.

Cum acționează apa sărată?

       „Mecanismul de acțiune al apei sărate este complex. Principalele efecte ale acesteia sunt scăderea durerii și a inflamației, scăderea tensiunilor musculare și articulare, creșterea mobilității și a plasticității țesuturilor, readaptarea la efort, creșterea capacității cardio-respiratorii, relaxarea sistemului nervos. Sarea simplă are efecte antibacteriene, iar ionii din sare ajută la dizolvarea mucusului, sarea îmbunătățește funcționarea căilor respiratorii și asigură un efect de curățare a sistemului respirator. Aceasta este folositoare pentru tratarea afecțiunilor respiratorii cronice sau a sechelelor unei infecții respiratorii acute, pentru stimularea imunității în cazul infecțiilor respiratorii frecvente.”, adaugă medicul balneolog.

Concret, beneficiile obținute se observă în mai multe condiții:

Tratamentul bolilor respiratorii

Bolile respiratorii sunt mult ameliorate prin curele antialergie Ensana Sovata, care se adresează atât alergiilor respiratorii, cât și infecțiilor respiratorii repetate, inclusiv la copii. Protecția imună și reducerea alergiilor obținute prin tratament durează aproximativ 6 luni – 1 an.

Apa sărată este folosită și sub formă de aerosoli pentru prevenirea și tratarea bolilor respiratorii precum rinofaringite, sinuzite, viroze, rinite alergice, astm bronșic, bronșită cronică sau fibroză pulmonară.

       Inhalațiile cu apă sărată concentrată extrasă din Lacul Ursu au efect protector atât general, cât și local, direct asupra principalei căi de infecție în sezonul rece: aparatul respirator. Ele cresc nivelul de imunoglobuline A la nivelul mucoaselor respiratorii și astfel, este îndepărtată histamina responsabilă de alergizare din celulele bronșice. Aerosolii nazali vizează în special căile aeriene superioare (pentru rinite, sinuzite, faringo-laringite, amigdalite cronice), în timp ce pulverizațiile la cameră au efect mai ales asupra căilor aeriene inferioare (bronhii, plămâni). O altă procedură foarte utilă în procesul de creștere a imunității constă în băi în apă sărată concentrată și caldă, de 1-2 ori pe zi, în ședințe de câte 10-30 minute.

Efect antiinflamator și regenerant la nivelul sistemului locomotor

Apa sărată și nămolul sapropelic peloidogen extrase din Lacul Ursu au efect benefic intens asupra aparatului locomotor, atât în cazul afecțiunilor reumatologice deja constituite, cât și pentru prevenirea acestora. Cu un conținut bogat de sare și menținută la o temperatură constantă, această apă tratează și oferă, de asemenea, o senzație unică de relaxare. Sunt diminuate durerile, crește mobilitatea articulară și flexibilitatea musculară.

Tratarea afecțiunilor ginecologice

Cantitățile crescute de sare și de substanțe organice din apă, printre care hormonii estrogen și progesteron-like, fac din apa sărată un tratament natural pentru reechilibrarea hormonală feminină și tratarea infertilității. Apa sărată hiperconcentrată și nămolul sapropelic peloidogen extrase din Lacul Ursu au un efect pluristructural, sincron și de finețe asupra aparatului genital feminin: efect antiinflamator, de stimulare hormonală și de relaxare a sistemului nervos.

Ameliorarea unor afecțiuni ale pielii

În cazul unor mici leziuni și inflamații, dermatite de contact, acestea sunt ameliorate până la vindecare. Acest lucru e posibil grație efectului antibacterian, cât și emolient (prin carbonatul de calciu) al sării din Lacul Ursu. Astfel, pielea devine catifelată, luminoasă, mai fermă și cu o elasticitate crescută datorită efectului hidratant, detoxifiant, antirid și regenerator.

ensana hotels Sovata

Complexul hotelier Ensana din Sovata – vedere de pe traseul din jurul lacului Ursu

Când să alegi un tratament cu apă sărată și cum te ajută acesta?

Baia sărată este un tratament de bază în Sovata. În plus, relaxarea, liniștea și odihna sunt foarte importante pentru succesul pe care îl au tratamentele balneare cu apă sărată. Acestea vin în completarea beneficiilor oferite de curele cu apă sărată. Astfel că atmosfera relaxată din stațiunea Sovata, cadrul natural deosebit, aerul curat de pădure, plimbările lungi și piscinele cu apă caldă și tot confortul asigurat de hotelurile Ensana sunt ingrediente ce asigură un pachet complet de stare de bine și sănătate.

Prin urmare, în orice perioadă a anului, fie că te confrunți cu o problemă anume de sănătate, fie că îți dorești să te relaxezi și să te detensionezi, Sovata este destinația perfectă, iar apa sărată ingredientul principal de care ai nevoie în sejurul tău.

Te așteptăm să petreci un sejur sănătos și relaxant la Sovata!

https://ensanahotels.com/ro